150719-designen

Så hur ser Schackrutig.se ut i mobilen då? Min ambition var att få designen att se likadan ut i telefonen som på datorn, med enda skillnaden att menyn skulle byta plats. Men att få alla rutor, texter och ”block” att hamna som jag vill var mycket svårare än jag trodde. Det finns vissa saker som inte är likadana när man surfar via telefonen;

  • * Menyn hamnar ovanför hela designen istället för på sidan (men det är ju meningen, haha!).
  • * Blogginläggens rubriker blir lite fula. Jag skulle helst vilja att texten inte går utanför det gråa området, men jag har inte lyckats lösa detta ännu.
  • * Datum-ikonen bredvid blogginläggens rubriker blir ganska ful. Texten är för liten för den ikonen, och det ser lite tomt ut. Jag har kämpat jättelänge med detta utan att komma på en smidig lösning ännu.

I övrigt så blir designen i princip så som jag vill ha den, åtminstone på de enheter jag kan testa den. Dock är det svårt för mig att veta hur det ser ut på alla skärmar, för det kan finnas andra saker som ställer till det och gör att koden inte tolkas lika på alla enheter (det beror på att alla enheter tyvärr inte går efter samma kod-standard). Jag har dock försökt att få designen att se så lik ut som möjligt, oavsett om man kollar via datorn eller telefonen.

Har du upptäckt något knas med designen? Då får du jättegärna kommentera och berätta vad du surfar på och beskriva problemet, så ska jag kika på det.

Kommentarer besvaras i kommentarsfältet.

Kommentarer besvaras i kommentarsfältet.