150716-vatten_lila

150716-vatten_gra

Detta är två av mina favoritbilder på vatten ur mitt fotoarkiv. Jag tycker att det är jättekul att fota vatten, för man kan variera bilderna så mycket känns det som. Det kan bli så spännande på bild. Jag gillar vattendroppar och jag tycker om att det är både lent och skarpt på samma gång.

Första bilden är på en bunke med rinnande vatten i köket och andra bilden föreställer regndroppar på en fönsterruta. De är fotograferade under 2010 vid olika tillfällen, så det är väldigt längesedan. Båda är kraftigt redigerade i Photoshop och jämför man med originalbilderna så är det stor skillnad på färg och intensitet i bilderna. De är inte manipulerade i själva bilden på något sätt, utan bara förstärkta. Jag ville lägga på massor av kontrast så att det nästan skulle bli surrealistiskt, och få fram djupa, intensiva färger. Det var liksom meningen att det skulle bli extremt.

  1. Neha skriver:

    Fina bilder

    — svarat på personens sida.
  2. Den sista bilden var riktigt snygg och häftig!!

    – Ja det gjorde du helt rätt i, det var bara jag som råkade länka fel :)

    — svarat på personens sida.

Kommentarer besvaras i kommentarsfältet.

Kommentarer besvaras i kommentarsfältet.