150705-kameror

Det här är nostalgi för mig – det är mina två första kompaktkameror. Den första hade jag i omkring två år (fullständigt kass var den, men det förstod jag ju inte då..) och sedan längtade jag efter en ny, vilket blev den lilla Nikon Coolpix:en till höger, som jag var helt kär i. Det var med den kameran som mitt fotointresse växte fram, som 15-åring kanske det var. Jag fotade precis allt, och samtidigt som jag undersökte kameran så läste jag massor av fototidningar och fotobloggar och började intressera mig för vad det egentligen innebär att fotografera; inställningar, vad man ska tänka på, ljus o.s.v. Så småningom köpte jag min första systemkamera och lärde mig foto från grunden.

Jag vet inte riktigt vad det var som fick mig att intressera mig för foto, men det blev snabbt ett stort intresse för mig. Jag gick nära, testade vinklar, letade mönster, testade att komponera bilden på olika sätt och nördade in mig totalt. När jag sedan hade min systemkamera så blev ju djungeln ännu större och roligare, eftersom att jag kunde ändra så många inställningar, plus att det finns så många roliga tillbehör att leka med.

Med mitt fotograferande har jag blivit bättre på att se, skulle jag vilja säga. Jag har alltid velat kunna rita men var fullständigt kass på det när jag var yngre, men jag fortsatte ändå. Jag skulle inte säga att jag är jättebra på det idag, men jag kämpar och har lärt mig väldigt mycket genom åren. Jag har lärt mig att se vad jag gör, se linjer och former på ett annat sätt. Det är som att jag har fått ett helt nytt perspektiv, och mitt ”kameraöga” är ständigt på jakt efter att upptäcka saker i allt jag ser – överallt och hela tiden. Det känns så häftigt; att man kan lära sig så mycket själv genom att bara fortsätta att vara nyfiken och envis!

Kommentarer besvaras i kommentarsfältet.

Kommentarer besvaras i kommentarsfältet.