2017 som kom och gick

Årets sista dag är här och jag känner stora och högtidliga känslor. Året har innehållit så mycket och varit nytt på många olika sätt. Återigen har det varit ett år fyllt av lärdomar om mig själv. Jag har utmanat mig själv, gjort nya saker, rensat massor, bestigit något som för mig blev ett berg, förankrat mina värderingar ytterligare, hamnat i flera nya sammanhang, känt varenda känsla i hela mitt känslospektrum, varit trygg, varit orolig, tagit mig själv på allvar, stått på mig och sagt ifrån, flyttat, bonat in mig i ett nytt hem på en ny plats, gått till botten med vad jag känner i olika aspekter, vuxit som person, utmanat mig själv i mitt dansande och avverkat otroligt många pluggtimmar. Bland annat.

Jag känner att jag har breddat mitt språk i år. Inte bara breddat vad jag har begrepp om och fått mer ord för i mitt vokabulär, utan också att de abstrakta fenomen som min begreppsvärld kan hantera har blivit fler. Jag känner det som att språket når ut från mig och omfattar så mycket mer än tidigare. Större frågor, mer abstrakta frågor, och fler områden att kunna dyka ner i har vuxit fram. Min begreppsapparat kan hantera långt fler abstrakta fält än vad jag tidigare kunnat ha grepp om. Det känns coolt och gör mig riktigt taggad.

En viktig sak jag varit noga med i år är att tillåta mig att chilla mera, och jag är väldigt nöjd över hur jag kämpat med den punkten. Jag har blivit bättre på att släppa ambitionerna när jag känt att jag behöver varva ner lite. Jag har tillåtit mig att stänga av, vila och öva på att inte jäkta. Det har varit väldigt bra och roingivande, och har på sikt lett till mer harmoniska känslor och det har fått mig att landa. Skönt.

Det känns kul med ett helt nytt år att ta sig an. Ett nytt år av utmaningar och peppigheter. Jag ser fram emot 2018. Jag vill förgylla det på alla sätt jag kan. Gott nytt år!

 Kommentarer besvaras i kommentarsfältet.

 Kommentarer besvaras i kommentarsfältet.